fredag 11 november 2011

äntligen fredag.

.

Så skönt med fredag, tänker jag och tror att jag kommer att orka städa under veckoslutet. Som vi alla vet är ju hoppet det sista som lämnar en människa. Orsaken till att jag inte kommer att orka städa är att det ligger en massa högar överallt. Kläder, teckningar, leksaker, pennor, pusselbitar, böcker och kanske viktiga papper. En kaffemugg här och en hårborste där. Lite limmig kofetti från nån avlägsen pysselstund. Och tvättkorgen, den svämmade över i onsdags. Råddet har börjat leva sitt egna liv och jag står och stirrar, handlingsförlamad, vid sidan om. Men istället för att fokusera på att jag tydligen blivit grisig, tänker jag bemöta fredagen med storm. Man kan ju alltid släcka lamporna, tända några ljus, hälla upp ett glas vin och inbilla sig att mörkret runtomkring en egentligen är skinande rena ytor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

är det du som gjort stående tavlan? snygg hursomhaver.

hanna k

Malin sa...

Jag läste om ett tips. Det gällde tentaläsning, men kan kanske tillämpas på städning också. Jag har inte provat. Det är antagligen därför det tog över en vecka för oss att städa upp efter kakelugnsbygget hemma.

Men man gör det bara tio minuter åt gången. En gång i timmen, kanske alltid när klockan slår jämnt, tar man en tiominutersdrive och röjer det man har närmast till hands. Sen har man nästan en timme fritid.

Fast jag vet inte. En hel kväll med fritid utan otrevliga avbrott för städning låter ännu trevligare.

KAROLINA sa...

Hanna: Ja, det är jag som är konstnären. Tyvärr bleknade färgen i tavlan när den torkat. var mäktigare förr.

KAROLINA sa...

Malin: Jag har faktiskt testat det där. Själv drog jag systemet: 30min städning, 30 min paus. Och det funkade! Helst städar jag allt på en gång, när man en gång har börjat. Men ibland tar det emot så väldigt mycket och då rekommenderar jag verkligen ovannämda system.