måndag 5 juli 2010

listan.

Eftersom hjärnan tagit semester och kroppen har svårt att sitta ner och blogga i plural dessa heta dagar, gör jag något så tråkigt som att lista ett fåtal utmärkta ting med sommaren. Denna årstid är behaglig p.g.a att:

1.Du slipper frågor som "har-du-kalsong-sockor-dubblatröjor-vantar-pälsmössa-tillräckligt-med-kläder-på-dig?". Och du slipper att klä på de där extra lagren. Både på dig själv och din yngling.

2. Plötsligt blir din hårstil den hetaste strandlooken och kallas nåt i stil med havssaltsman. Att stripigheten sitter i, året om, behöver ju inte nämnas. Det går jättebra att låtsas att man tagit ett arla dopp i havet innan arbetsdagens början.

3. Det är okej att äta plockmat och sallad dagarna i ända utan att man stämplas att tillhöra den icke så populära kategorin hopplösa kockar.

4. Grannarna accepterar troligen den oförsiktiga nudismen i hemmet när det är +30grader. Dessutom är det så ljust ute att det är okej att glömma att dra för persiennerna när du dammsuger golven i svettindränkta underkläder. Värre är det att i misstag blotta sig i mitten av januari, när det är beckmörkt ute och vardagsrumsfönstret lyser som ett akvarium.

5. Eftersom flera timmar per dag kan tillbringas vid havets rand, har du tid att läsa bra och mindre lyckade böcker. Dessutom är man inte lat när man leker strandad val på stranden. Man jobbar ju på sin solbränna.

Inga kommentarer: