fredag 8 april 2011

den obligatoriska veckofrågan.

Hej hörni,

Känner att jag måste antasta mina få läsare med en fråga igen.

Så att, så att...

Har någon erfarenheter av skoltavelmålfärg? (Heter det ens så? Menar alltså målfärgen som man smetar på valfritt område och så vips har man ett underlag att skriva livsviktiga meningar såsom mamma är bäst med tavelkritor.)

Tänkte klotta ihop en rektangel på en snutta vägg som överraskning åt bruden jag bor ihop med.

Så alltså, är det nåt viktigt som jag måste tänka på? Någon med erfarenheter?

7 kommentarer:

Anonym sa...

tja, det enda är att det lätt blir lite kletigt på golvet då kritorna dammar av sig lite när man målar. Har man en våt trasa till hands blir det dock inget problem, samt att man kanske kan välja lite dyrare (?) kritor som inte smular lika mycket.
Hade en i förra lägenheten och funderar på att måla en till J&S rum.

/kusinem

KAROLINA sa...

Jag funderade också på magnetmålfärg (hon börjar bli så gammal så hon kanske kunde få mer ut av en anslagstavla. Men mindre klott kunde det ju vara att köpa en sådanhär:


http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-muistitaulut-muistitaulu-suorakaide-musta-p-4089.html


Minns du alls på ett ungefär vad en burk skoltavelmålfärg kostar förresten?

sannabenita sa...

vi hade i uleåborg men då ritade ju int Reetta på den så mycket då hon var så liten....nu har vi ju i köket. Om du använder målartejp för att få raka kanter så dra bort det före måle tårkar..annars tar den bitar med.. :/

KAROLINA sa...

Sanna: Det har ni ju! Satt och funderade på det i bussen i morse, att det är nån som har en sån i sitt kök...men kunde inte komma på vem. Tack, nu är gåtan löst.

Anonym sa...

Tyvärr inte, men tror inte den är så värst dyr.
Den på länken verkar ju stilren och snygg! Smart med kombinerad magnet och krita.

/E

Ensamma mamman sa...

Griffelfärg heter det! Och du får en burk för under 20e om jag minns rätt. Vi hade en sån "tavla" i vårt förra hus. Barnen älskade den, även 8-åringen. Man måste bara putsa den ofta, för låter man färgen vara på länge kan tavlan bli sjabbig. Men populär, jo. Ska nog fixa en här i vårt nya hem också!

KAROLINA sa...

Jess, äntligen någon som visste vad det heter, blev aningen tungt att hålla på att stava till skoltavelmålfärg...Under 20e/burk låter ju bra. Tack, tack!