lördag 22 maj 2010

frågestunden.

Funkar det med mörkläggningsgardiner och hur får man myror att hållas utomhus?

7 kommentarer:

Emma K sa...

tror inte att mörkläggningsgardiner gör att myror hålls utomhus. ;)
Nä, alltså vi har ju mörkläggningsrullgardin här hos oss, kolmörkt blir det ju inte, ljuset smiter in från sidorna och uppifrån tyvärr. Vi har löst det med vanligt mörkläggningstyg som sidogardiner. Vi gillar det kolmörkt på natten här hos oss helt klart.

KAROLINA sa...

Haha..Tänkte inte på att man kunde tolka det så.

Ja alltså jag undrade just för att mina persienner inte håller ljuset ute så efter klockan fem är det nästan helt omöjligt att sova. Helt kolmörkt skulle ju vara super, men ens lite mörkt i vråna skulle redan göra mig lycklig.

Bra att veta.

Emma K sa...

Det finns rätt snygga mörkläggningstyg att köpa. På nätet tror jag du kan hitta billigare varianter, oftast är det rätt fula färger som har vettigt pris i tygaffärerna tyvärr. De snygga tygerna är svindyra.
Jag, men speciellt S sover jättebra även om vi har världens märkligaste mörkläggningssystem (rullgardin, fula beigea sidogarniner OCH, tro det eller ej, sopsäckar för att lappa till där ljuset ändå sipprar in). Detta system är totalt nödvändigt för att S inte skall vakna klockan 5. Du skulle skratta om du såg vårt sovrumsfönster kvällstid. Det är minst sagt pråligt och spretigt.

Bra sover vi dock!

KAROLINA sa...

Du skulle skratta om du såg MIG morgontid. Hellre lite spret i sovrumfönster än ett grälligt yrvaket fejs VAREVIGA morgon innan klockan sex.

Men oj ja, det är tydligen inget billigt nöje att mörklägga sitt hemman.

KAROLINA sa...

Du skulle skratta om du såg MIG morgontid. Hellre lite spret i sovrumfönster än ett grälligt yrvaket fejs VAREVIGA morgon innan klockan sex.

Men oj ja, det är tydligen inget billigt nöje att mörklägga sitt hemman.

Anonym sa...

•Om myrorna hittat in kan man få dem att välja mindre störande vägar. Håll rent från alla smulor, lämna inte saftfläckar på bordet osv. Om myrorna har bildat en myrstig till exempelvis kakburken, torka då rent doftspåret med en fuktig trasa. Naturligtvis gör inte detta att myrorna försvinner, men kanske de väljer en annan, mindre störande plats att röra sig på.
•För att bli av med myrorna helt bör du försöka lokalisera själva bobildningen. Följ myrstigarna så gott det går mellan hus och rabatt för att hitta boet eller bona. Oftast är samhället beläget under plattor, stenar och dylikt. Lyft på plattor och stenar och om det finns ett myrbo under dem, gräv bort det. Glöm inte att torka bort doftspåren inomhus.
•Om borttagning av boet misslyckas kan en betesutläggning lösa problemet. Principen för betesutläggning är att så många myror som möjligt ska frakta betet till samhället så att larverna och framförallt drottningen påverkas.

KAROLINA sa...

Tusen tack för det utförliga myrbekämpningssvaret! Känns lite pinsamt att meddela att myrorna försvann i takt med det regninga och blåsiga vädret. Men bra tips att ha till hands ifall/när husdjuren återvänder!