lördag 10 april 2010

fattiglappens prestigetips.

Ifall du inte har råd eller möjlighet att mingla på diverse cocktailpartaj var och varannan dag kan du lika enkelt skaffa dig krabbislooken som alla dina vänner tycks äga, med dessa användbara tips.

Inled fredagskvällen med föda som har extra mycket salt i sig. Chips går bra. Tryck i dig hela påsen. Inget mindre räcker. Vi försöker bli plufsiga och uppsvällda i ansiktet här, av allt salt och fett. Vaka sedan inpå småtimmarna och somna gärna med både make-up och kläder på. Bli väckt av ett stycke barn eller om du inte har möjlighet till en filur så går det minst lika bra med en gammaldags väckarklocka som piper så ilsket att du tror du fått tinnitus. Stig upp äckligt tidigt. Dammsug, trampa på underbara legobitar, slå stortån i valfri möbel och skrubba lite avloppsrör eller kryp runt på golvet en stund. Den sliskiga looken har således upphöjts till nästa level. Inse att du ändock blev för svettig och äcklig och ta ett bastubad. Bastandet skall helst ske på förmiddagen. Pina dig i bastun tills du tror att du kvävs och så att det svider i, den nu ilsket röda, huden. Ta en snabbdusch och släng i lite kroppstvål i håret i misstag, på grund av att du hela tiden blir distraherad av femåringen (ja, eller väckarklockan då). Märk att din mage vrider sig av hunger och gå bastuvarm och stek någonting flottigt i en stekpanna. Håret skall helst vara blött, åtminstone ens fuktigt för att bäst kunna suga in aromerna av flotyr.

Voila´. Nu har du rödflammig hud, sönderskrubbade händer och knän, uppsvällt ansikte och hårmanen luktar friterat flott. Förlika dig med dina jämnåriga vänner och känn att du är en prunkande festpingla och inte alls den där tråkmånsen i gänget som föräter sig på chips och degar i soffan under veckoslutet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja, är det inte ett riktigt ålderstecken det, som man inte hade räknat med, att plötsligt börja svälla upp i ansiktet av CHIPS. det avancerar. var det fotomodellen i senaste papper som bara hade en åtgärd medan hon jobbade: att minska på SALTET. vad hände med sockret.

/ hc klingenberg

KAROLINA sa...

Jag var så fånig att jag en tid trodde jag hade början på någonslags reuma innan jag förstod att min svullenhet beror på den föregående dagens saltintag. Nuförtiden är jag jättekänslig mot salt. Så fort jag tittar på en grillkorv sväller händer och fötter upp.

Anonym sa...

haha! vilken rolig bild...

/ hanna k