onsdag 3 mars 2010

resemål.

Min skojiga mamma är en superb resefixare. I augusti bär det av igen, till Tyskland denna gång. För att således lindra resefebern som varit extra påtaglig denna vinter bläddrade jag igenom några fotomappar. Det här är vad jag kom fram till.

Att dricka sitt morgonkaffe i sällskap av denna vy är väldigt gemytligt när man vanligtvis hemma hos sig stirrar ner på ett roskishus. Eller alternativt in i grannhusets stora loft-lägenheter med fyra meters takhöjd, vilket inte alltid känns okej för en som har askgrå plastmatta i sitt egna hyreshem.


Att skumpa omkring i den här (och ta en nonchalant tur in till huvudstaden Valletta medan busschaffören höjer volymen till max direkt en Elvis låt spelas upp i radion) är också en upplevelse av rang om man jämför med de strejkande kollegerna i norr.

Men å andra sidan kan man ju också ta sig ett lerbad i Åbo. Med hungriga änder som sällskap. Ett tips: Kom ihåg att gömma undan matsäcken ordentligt ifall ni tar ett dopp i plurret. Ja och så var det ju det där med de blågröna algerna också.

Inga kommentarer: